פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 קובעת, כי כל הכנסה חייבת במס, בין אם היא של אזרח ישראלי שנוצרה בארץ או בחו"ל ובין אם היא הכנסתו של תושב חוץ שנוצרה בישראל. עד כאן, הדברים ברורים למדי, אבל, מכאן, הם הולכים ומסתבכים, מאחר וישנן מדרגות מיסוי שונות, הקלות וגם, באופן לא מפתיע - גביית יתר. על מנת להבין את נושא החזרי מס לשכירים, יש להכיר את הרקע לו ואת כל מה שעוטף אותו, לכן, הכנו עבורכם מדריך מפורט ומקצועי, שיעזור לכם להתמודד עם הנושא הסבוך הזה.
פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 ארוכה וסבוכה והתיקונים בה רבים, אבל הנה עיקרי הדברים שבה:
חלק ב': הטלת המס, פרק ראשון: המקור, מפרט את כל המקורות מהם עשוי להגיע הכסף שנחשב כ"הכנסה". על פיו כל תשלום שנעשה כתוצאה מהפעילויות או הגורמים הבאים נחשב כ"הכנסה" חייבת במס:
למקום הפקת ההכנסה ישנה חשיבות בעיני החוק והיא מפורטת בפקודת מס ההכנסה בפרק שני: המקום, סעיפים 4 ו-4 א':
סעיף 4 "... בכפוף להוראות הפקודה, משולם מס הכנסה לכל שנת מס בשיעורים המפורטים בפקודה, על הכנסתו של תושב ישראל שהופקה או צמחה בישראל או בחו"ל, ועל הכנסתו של תושב חוץ שהופקה או צמחה בישראל."
וסעיף 4 א' מפרט את קביעת המקום הרלוונטית לכל סוג של הכנסה:
" (1) לגבי הכנסה מעסק - המקום שבו מתקיימת הפעילות העסקית מניבת ההכנסה;
(2) לגבי הכנסה מעסקה או מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי - המקום שבו מתבצעים העסקה או העסק;
(3) לגבי הכנסה ממשלח יד - מקום ביצוע השירות;
(4) לגבי הכנסה מעבודה - מקום ביצוע העבודה;
(5) לגבי ריבית, דמי ניכיון והפרשי הצמדה - מקום מושבו של המשלם;
(6) לגבי דמי שכירות או דמי שימוש בנכס - מקום השימוש בנכס;
(7) לגבי השתכרות או רווח, לרבות תמלוגים, שמקורם בנכס לא מוחשי - מקום מושבו של המשלם;
(8) לגבי קצבה, מלוג ואנונה - מקום מושבו של המשלם;
(9) לגבי הכנסה מחקלאות - מקום הנכס מניב ההכנסה;
(10) לגבי דיבידנד - מקום מושבו של חבר בני האדם משלם הדיבידנד;
(11) לגבי השתכרות או רווח מהימורים, מהגרלות או מפעילות נושאת פרסים, כאמור בסעיף 2א – מקום משובו של משלם ההשתכרות או הרווח כאמור."
אחרי כל זה, כעת, נשאלת השאלה ההגיונית, אם הכל כל כך מפורט ויורד לפרטי פרטים, מדוע, עדיין נוצרים מקרים בהם ישנה גביית יתר ונדרשים החזרי מס לשכירים?
ראשית, יש לציין, כי ניתן לקבל החזר מס רק עד למספר שנים מסוים אחורה (כיום, מדובר בשש שנים). לצורך כך, עליכם לפנות לפקיד השומה האזורי ולבקש טופס בקשה להחזר מס למס הכנסה. אל הטופס המלא יש לצרף טפסי 106 מכל מקומות העבודה הרלוונטיים לשנה עבורה אתם דורשים החזר. בנוסף, יש לצרף אישורים רלוונטיים כאישורים מהביטוח לאומי בשל אבטלה, לידה, תאונת עבודה או שירות מילואים, ומסמכים נוספים הדרושים לצורך הוכחת הסיבה לקבלת החזר המס. לחילופין, על מנת לחסוך מעצמכם את הטרטור, אשר עלול (גם במקרה שהכל הולך חלק) להיגרר במשך חודשים, תוכלו להיעזר באנשי מקצוע, המתמחים בתחום החזרי מס לשכירים.
מתעניינים בתכנון פרישה, ביטוח בריאות וסיעוד, חסכון פנסיוני, ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה, שירותים פיננסיים - ניהול הון פנוי?
לשאלות נוספות, השאר פרטים או התקשר אלינו למספר 072-3939333 יניב לוי, מתכנן פרישה ופיננסי CFP מנהל מחלקת חיים וחיסכון ארוך טווח
שם מלא
מספר טלפון
דוא"ל
הודעה
שלח