אין אדם בוגר שאיננו חושש מהזקנה וממה שהיא עלולה להביא איתה. אנחנו פוחדים מחולשתו של הגוף, מאובדן היכולות שלנו, מהצורך להזדקק ולהיעזר באחרים, גם אם הם ילדינו או בן / בת הזוג שלנו. אנחנו חוששים מחוסר האונים, מה"אין" ובנוסף לכל, מעל כל זה, מרחף הפחד ממחסור כלכלי, מירידה ברמת החיים, אשר, בד"כ, מלווה את היציאה לגמלאות. עם כל כמה שמפחיד להיות קשיש, בעולם של ימינו, מפחיד עוד יותר להיות קשיש, חולה ועני.
השנים בהן נבנית יכולת ההשתכרות - מסיום הצבא (והטיול הגדול שלאחריו, אצל חלקנו) מתחילה התקופה בה אנחנו מניחים את היסודות לכושר ההשתכרות שלנו. אנחנו לומדים במוסד אקדמי או מוסד מקצועי, רוכשים ידע ותעודות, מחליטים על הכיוון שלנו בחיים (לפעמים, לאחר אי-אלו זיגזגים בין תחומים שונים) ומתחילים לבסס ולבנות לנו קריירה. בשנים האלה, אנחנו חיים בצמצום, לעיתים גרים אצל ההורים או מסתייעים בהם בתשלום שכר הלימוד, שכר הדירה והמחיה השוטפת. האופק נראה בהיר ומבטיח. חסכון פנסיוני? הצחקתם אותנו, מי יחיה עד אז?
השנים בהן אנחנו עובדים - מסביבות אמצע שנות ה-20 שלנו (מי פחות או ומי יותר), החיים שלנו נכנסים למסלול מסוים, רוטיני למדי. אנחנו בונים קריירה, מחליפים מקומות עבודה. לפעמים, בסביבות גילאי החלפת קידומת (בעיקר בסביבות ה-40 ו-50) נורא מתחשק לנו לזרוק הכל, לבעוט במערכת, להתפטר ולגור באוהל על שפת הים, אבל אנחנו (לפחות רובנו) לא עושים שום דבר בנוגע לחשק הזה, ואנחנו ממשיכים בנתיב החיים הקבוע הרגיל שלנו (שכולל משכורת בכל תחילת חודש, אחרת מדובר בהלנת שכר) עד לגיל הפרישה.
השנים שלאחר הפרישה לגמלאות - נכון לכיום ועד ל- 15.02.2018 (מועד להתכנסותה של ועדת הכספים של הכנסת לדיון בעניין), גיל הפרישה של גברים עומד על 67 וזה של הנשים עומד על 62. מרגע היציאה לגמלאות ועד לרגע עזיבתנו את העולם, מצויות השנים בהן אין לנו מקור הכנסה שוטף מעבודה, ואנחנו חיים מקצבאות, חסכונות או הכנסות אחרות (שמקורן איננו בעבודה). אין משכורת חודשית קבועה, דווקא בשנים בהן בריאותנו מתחילה להתדרדר, אנחנו מאבדים חברים לטובת מלאך המוות, נזקקים לתרופות ולטיפולים שונים (לפעמים באופן קבוע) ולעיתים, אף נזקקים לסיוע בפעולות יומיומיות שגורות. פלא שאנחנו חוששים כ"כ מהתקופה הזו, שמתחילה ביום שאחרי הפרישה?
חסכון פנסיוני וחשיבה פיננסית הכוללת צפייה לעתיד יכולים לסייע לכם עם התקופה השלישית, בתנאי שיבוצעו קרוב ככל האפשר לתחילת תקופת הגיל השנייה.
כיום, ישנם שלושה מסלולי חסכון פנסיוני, שלכל אחד מהם מאפיינים, יתרונות וחסרונות משלו - קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים וקופות הגמל. נשווה בין שלושה האפיקים במספר קריטריונים:
בשורה התחתונה, לחסכון פנסיוני ישנה השפעה גדולה על איכות ורמת החיים שלכם בתקופה שמתחילה יום לאחר הפרישה. במידה ועוד לא טיפלתם בכך, זהו הזמן הנכון!
קרא עוד על תכנון פרישה.
מתעניינים בתכנון פרישה, ביטוח בריאות וסיעוד, חסכון פנסיוני, ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה, שירותים פיננסיים - ניהול הון פנוי?
לשאלות נוספות, השאר פרטים או התקשר אלינו למספר 072-3939333 יניב לוי, מתכנן פרישה ופיננסי CFP מנהל מחלקת חיים וחיסכון ארוך טווח
שם מלא
מספר טלפון
דוא"ל
הודעה
שלח